L’arqueòleg Juan de Dios Boronat Soler va fer una ponència al I Congrés d’Estudis de la Marina el 1982 que duia el nom ‘El poblamiento neolítico en la Marina Alta, i que assenyalava que les investigacions sobre aquest tema es van iniciar a principis del S.XX amb la visita de l’abat Breuil a la Cova de les Calaveres (Benidoleig), la Cova Ampla del Montgó (Xàbia) i la Cova de les Cendres (Teulada-Moraira). 

Dins la nostra secció LA MARINA ALTA. POBLES I PERSONES hem volgut rescatar aquest treball que afirma que al sud de la província de València i el nord de la d’Alacant va existir un dels focus més importants de Neolització Mediterrani Occidental.

Pel que fa al poblament a la Marina Alta al Neolític, Boronat Soler, remarca com a jaciments que presenten més nivells datables la Cova Ampla del Cap Gros del Montgó, la Cova de les Cendres,  la Cova Fosca i la Cova del Bolumini (Ondara), la Cova Fosca (Vall d’Ebo), la Cova de les Rates (Teulada), la Cova del Randero (Pedreguer), la Cova de les Meravelles (Xaló), la Cova de les Calaveres (Benidoleig).

Les actes del Congrés es publicaren el 1986 i estan disponibles en pdf a la pàgina web de l’IECMA.

A continuació us deixem l’article complet en pdf.

2. El poblamiento neolítico en la Marina Alta

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies