Us fem arribar aquest interessant treball publicat en anglés a la prestigiosa revista de Prehistòria i Antiguitat de la Mediterrània Occidental ‘PYRENAE’, vol.52, núm.1 (2021) que edita la UB i que aborda els danys causats pels humans a la Cova del Moro, ubicada al Poble Nou de Benitatxell. 

L’estudi ha estat escrit pels investigadors i arqueòlegs Dídac Roman, Joaquim Bolufer, Inés Domingo, Cristina Real, Alfred Sanchís i Yolanda Carrión. El treball avalua el potencial i la seqüència de les ocupacions paleolítiques del jaciment de la Cova del Moro i els efectes del dany irreparable causat pels processos humans, inclosos les excava­cions clandestines i el desenvolupament urbanístic. 

Tot i que el lloc va ser descobert el 1898, mai no ha estat excavat amb mètodes científics, tot i estar situat en una zona de la Mediterrània ibèrica amb una densitat de jaciments del Paleolític superior. 

La informació recollida en la zona afectada pels saquejadors per aclarir la seqüència i quantificar els danys, les primeres datacions de radiocarboni i l’anàlisi completa dels materials recuperats han estat fonamentals per a aquesta avaluació i proporcionen les bases per a futures excavacions controlades. Els resultats mostren que el jaciment conserva una llarga seqüència del Paleolític superior.

El treball el podeu llegir en anglès en aquest pdf

LaCovadelMoro.Benitatxell.

#MarinaAlta #Prehistòria #PaleolíticSuperior #MediterràniaIbèrica #CovadelMoro #Benitatxell #DídacRoman #XimoBolufer #InésDomingo #CristinaReal #AlfredSanchís #YolandaCarrión #PYRENAE #Treballs

Categories: Treballs

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies