L’article que vos passem a continuació descriu el projecte ‘La Teulada Gòtica Emmurallada”  que va crear Joan Llobell (Departament d’Art  de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández) l’any 2005. Durant 3 anys Llobell va assumir la direcció del mateix promovent la protecció i restauració de l’extraodinari patrimoni històric artístic immoble que atresora el casc antic de Teulada, en particular les vint-i-quatre cases amb elements arquitectònics de tradició gòtica que juntament amb l’esgléssia fortalesa de Santa Catalina formen un conjunt monumental únic al País Valencià.

L’objectiu del projecte pretenia protegir aquest patrimoni de la destrucció a que havia estat sotmés durant dècadas, i en aquest sentit, Llobell va impulsar la seua declaració com a a Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de conjunt històric. També va elaborar un Catàleg de Béns immobles i Espais a Protegir. El projecte també impulsà la restauració d’aquest conjunt històric coordinant les reformes i actuacions que es van dur a terme en un nombre considerable de façanes dels habitatges. 35 intervencions en 3 anys. Finalment amb la la concessió per part de la Generalitat Valenciana d’un I +D+I, es va poder dur a terme la darrera part del projecte que va consistir en una restauració amb tècniques digitals de les façanes on hi ha portalons i finestres d’estil gòtic de la Corona Catalano-Aragones, hibridat amb formes renaixentistes.

L’article de Joan Llobell ‘El proyecto de patrimonio “La Teulada Gòtica Emmurallada” es va publicar al 2013 al Vol. XVIV de la revista ‘Archivo de Arte Valenciano’ (pàgs.297-310).

El podeu llegir en aquest pdf

article teulada gotica enmurallada

Categories: Treballs

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies