Antropofàgia a la Marina Alta. Una col·lecció de restes humanes recuperades de l’època del Mesolític (final del Paleolític Superior) al jaciment de les coves de Santa Maira a Castells de Castells confirma la presència del canibalisme a les comarques centrals valencianes.  Les restes, una trentena, pertanyen a 3 individus, un adult robust, un adult gràcil i un infant. Marques produïdes a les diferents vessants del procés carnisser, consum de carn humana, dents en contacte amb els ossos, fractures directes produïdes en fracturar els ossos per extreure el moll i termoalteracions pel foc. Restes de crani i costelles…Canibalisme ocasional de caçadors recol·lectors o pràctiques rituals que marquen canvis en les tradicions.

L’estudi Car d’hom cert era: Pràctiques de canibalisme en el Mesolític de les Coves de Santa Maira (Castell de Castells, la Marina Alta, Alacant) es va publicar  a la revista del Museu Arqueològic d’Alcoi RECERQUES DEL MUSEU D’ALCOI, número 26 (2017).

L’article el podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Morales-Pérez, Juan V; Miret i Estruch, Carles; Salazar Garcia, C.; De Miguel Ibáñez, Mª Paz; Jordá Pardo, Jesús; Verdasco Cebrián, C.C.; Pérez Ripoll, Manuel; Soler Mayor, Begonya; Seguí Seguí, Joan; Aura Tortosa, J.Emili: Car d’hom cert era: Pràctiques de canibalisme en el Mesolític de les Coves de Santa Maira (Castell de Castells, la Marina Alta, Alacant)

Pràctiques de canibalisme en el Mesolític de les Coves de Santa Maira (Castell de Castells)

Categories: Treballs

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies