La darrera excavació en el jaciment del Barranc Fondo ubicat al terme municipal de Benissa ha permès descobrir presència de restes fòssils de conill i cabra, així com excepcionalment alguns molars de cavall i també altres elements lítics. Aquests fets possibiliten la tesi d’un jaciment amb cronologia del Paleolític Mitjà que pugués contar amb un abric on hi hagués presència d’humans i també de xicotets carnívors com raboses i llops. 

El jaciment es va descobrir a finals del anys norante. El TREBALL que reproduïm a continuació recull els resultats preliminars de la darrera campanya d’excavació realitzada pels arqueòlegs de la Universitat de València Aleix Eixea, Miguel Ángel Bel i Álvaro Martínez Alfaro. El seu treball es va publicar  a la revista SAGUNTUM. Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia. Volum 50 (2018)

L’article el podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Eixea Vilanova, Aleix; Bel Martínez, Miguel Ángel; Martínez Alfaro, Álvaro: ‘Resultados preliminaries de la campaá de excavación en el yacimiento del Paleolítico Medio del Barranc Fondo (Benissa, Alicante)’

Resultados preliminares de la campaña de excavacion en el yacimiento Barranc Fondo.Benissa

En aquest secció l’IECMA ofereix als investigadors l’opció d’enviar els seus treballs perquè puguen ser publicats a la web i aconseguir així una major difusió. Els documents s’hauran d’enviar al correu electrònic iecma@iecma.net per tal de revisar-los abans de pujar-los a Internet. L’objectiu és promoure que els investigadors més joves puguen donar a conéixer el que fan.

Categories: Treballs

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies