L’IECMA enceta una nova secció dins de l’apartat de PUBLICACIONS on ofereix als seus socis l’opció d’enviar els seus treballs d’investigació perquè puguen ser publicats a la web i aconseguir així una major difusió. Els documents s’hauran d’enviar al correu electrònic iecma@iecma.net per tal de revisar-los abans de pujar-los a Internet. L’objectiu és promoure que els investigadors més joves puguen donar a conéixer el que fan.

El primer dels treballs que reproduïm a continuació està escrit per Àngel Campos-Perales i duu com a títol ‘La estatua marmórea del duque de Lerma en el Castillo de Dénia, obra de Giuseppe Carlone’. Es va publicar a la Revista ARCHIVO ESPAÑOL DEL ARTE, XCI, 364 (octubre-diciembre 2018).

El 28 d’agost de 1612 Juan Vivas de Cañamás, ambaixador a Gènova del rei Felip III, va encarregar a l’escultor genovés Giuseppe Carlone una gran estàtua de marbre blanc de Polveracio, que representava, segons el dibuix adjunt al contracte, la figura d’un cavaller. El protagonista és el duc de Lerma. L’escultura va ser encarregada per a presidir des de finals de 1613 el seu castell i palau de Dénia. Este exclussiu encàrrec artístic era desconegut fins ara per la historiografia.

L’article el podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Campos-Perales, Ángel: ‘La estatua marmórea del duque de Lerma en el Castillo de Dénia, obra de Giuseppe Carlone’. 

CamposPerales.La estatua marmórea del Duque de Lerma en el Castillo de Dénia

Categories: Treballs

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies