L’article de l’arquitecte Antoni Banyuls fa un estudi crític de la vil·la neoclàssica dels Piera, que va ser edificada a Benissa en les primeres dècades dels S.XIX com a residència d’estiu d’aquesta potentada família que a finals del S.XVIII havia emparentat amb l’aristocràcia local. 

Un exemple d’arquitectura lúdica que pretenia gaudir de les vistes d’un paisatge de terres conreades, i que compta amb una particular divisió nonapartida d’un quadrat que forma l’edifici en el cim d’un tossal. Amb una planta estrictament quadrada, dividada en altres 9 quadrats menors, amb equivalències de volum i neutralitat que pressuposen un rebuig total al barroc.

El seu antecedent històric en el tema de la vil·la neoclàssica cal rastrejar-lo en les vil·les palladines i com alternativa davant la pràctica barroca.

Informació basada en l’article ‘La vil·la Neoclàssica i el problema dels 9 quadrats. Estudi crític de la vil·la Piera a Benissa’ d’Antoni Banyuls i Pérez publicat a la Revista d’Investigació i Assaig AGUAITS. Núm. 9 (Hivern, 1993). 

Podeu llegir-lo sencer

http://www.iecma.net/wp-content/uploads/2018/11/AGUAITS.9.BanyulsiPerez.P59-70.pdf

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies