L’any 1502 fou un temps difícils per als Cardona. Joan de Cardona, senyor de les valls de Guadalest i del lloc d’Ondara va morir a aquesta població. Tan sols uns dies abans, els Cardona havien venut als Borja les riques possessions que tenien a l’horta de Gandia. La presa de possessió d’Ondara per part de l’hereu, Alfons de Cardona, ofereix informació sobre la família senyorial així com una completa relació dels habitants d’Ondara amb noms i cognoms: els 17 caps de família cristians i els 118 musulmans. De la comparació amb el cens es constata la gran monilitat poblacional tant entre la població cristiana com mudéjar.

Informació basada en l’article ‘La presa de possessió de la Senyoria d’Ondara de l’any 1502: problemes senyorials i aportacions a la demografia i onomàstica d’Ondara’, de Rosa Seser Pérez  publicat a la Revista d’Investigació i Assaig AGUAITS. Núm.29 (2010). 

Podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Seser Pérez, Rosa: ‘La presa de possessió de la Senyoria d’Ondara de l’any 1502: problemes senyorials i aportacions a la demografia i onomàstica d’Ondara’

La presa de possessió de la senyoria d’Ondara de l’any 1502

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies