Xàbia disposa d’un important conjunt de 120 peces de ceràmica italiana dels segles XVI-XVIII que van ser descobertes a partir dels 90’ en excavacions arqueològiques realitzades al vell nucli urbà -antigament delimitat per les muralles-. Les ceràmiques trobades es remonten a un moment de prosperitat econòmica i creixement urbà a Xàbia, on destaca especialment la importància de l’activitat comercial del seu port.

El gros de les ceràmiques italianes pertanyen a les terrisses de procedència ligur (70%) sent representades també les produccions de Montelupo (16%) i Pisa (13%) i una peça de Faenza.

Informació basada en l’article ‘Les ceràmiques italianes de Xàbia (segles XVI-XVIII)’ de Joaquim Bolufer Marques publicat a la Revista d’Investigació i Assaig AGUAITS. Núm.34 (2014). 

Podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Bolufer Marqués, Joaquim: “Les ceràmiques italianes de Xàbia (segles XVI-XVIII)”. 

AGUAITS.34.BoluferMarquesJ.P37-68

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies