El primer cotxe a motor d’explosió a Pego va ser ‘la carraca de Felipe’ -Felipe Miralles- al 1900,  amb cancó popular inclosa i tot. No obstant, el gran canvi en el transport arribà amb la companyia de transport de persones ‘La Amistad’, creada per dues famílies del poble, els Peretó i els Sastre. 

No fóu l’única, ja que en d’altres poblacions  hi havia altres empreses de transport que també passaven per Pego com ‘La Alcoyana’, ‘La Contestana’ i ‘El Zurdo’. Totes van contribuir a solucionar els problemes de mobilitat dels pegolins a principis del segle XX. Les principals destinacions eren l’Atzúvia, Oliva, Gandia, València, Dénia, Alcoi, Benissa i Alacant. Recordem que a finals del S.XIX els pegolins encara viatjaven amb carruatges o diligències amb cavalls. 

Informació basada en l’article ‘El transport de viatgers a Pego (1900-1950)’ de Francesc Salvà Peretó publicat a la Revista d’Investigació i Assaig AGUAITS. Núm.26 (2008). 

Podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Salvà Peretó, Francesc: “El transport de viatgers a Pego (1900-1950)”. 

AGUAITS.26.SalvaPereto.P63-94

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies