Désprés de l’expulsió dels moriscos l’any 1609, els llocs deshabitats del Ràfol de Xaló (actual Xaló) i Llíber, integrats tots dos dins d’una mateixa baronia, varen renàixer gràcies a l’afluència de repobladors sobretots mallorquins. I és que per al Senyor de Xaló, en Pere d’Íxer, la recerca de nous colons que pugueren conrear les seues terres era una tasca urgent.

En aquest sentit, la baronia viu un moment històric amb la signatura de l’acta refundacional de Xaló i Llíber, la Carta Pobla de 1611. Els termes es separarien en 1645.

Informació basada en l’article ‘El lloc i el terme de Llíber al segles XVII’ de Josep Mas i Martí i Jaume Noguera i Mengual publicat a la Revista d’Investigació i Assaig AGUAITS. Núm.26 (2008). 

Podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Mas i Martí, Josep – Noguera i Mengual, Jaume: “El lloc i el terme de Llíber al segle XVII”.

AGUAITS.26.MasiMarti.P7-61

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies