El nostre soci Toni Reig, membre del Col·lectiu d’Estudis Fallers de la Marina Alta, ens fa arribar aquest xicotet text on assenyala que hi ha indicis de que a Dénia es va plantar una falla a finals del segle XIX. Segons Reig tenim notícies d’un intent seriós i frustrat en l’últim moment per plantar-ne una el 1904. No hi ha cap dubte, però, que durant tres anys seguits, del 1927 al 1929, veïns de diferents carrers de la ciutat van traure ninots, van fer festa al seu voltant i que la nit de Sant Josep els van cremar. La imatge correspon a la falla plantada el 1929 en el que aleshores s’anomenava Barri  Nou i que no és més que el que estava sorgint sobre el solar d’una antiga plaça de bous i sobre el que hui estan traçats els carrers Pau, Independència i Llibertat, molt a prop d’on actualment es planta la falla Oest.  El corresponsal del diari Las Provincias en Dénia reflecteix la iniciativa així:

Nuestro pueblecito no quiere ser menos que Valencia y varias comisiones de señores han decidido que tengamos fallas. La comisión del Barrio Nuevo ha hecho una, que ha de agradar mucho, pues ha sido una gran idea, dicha falla representa un raid para el otro mundo, viéndose tres hombres y varios animales; la explicación de toda ella está en un inspirado librito, que el notable poeta local don Sebastián Costa Tolsá ha escrito, el cual es muy ameno y digno de alabanza” (Las Provincias, 16/03/1929).

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies