Evelyn Dewhurst, més coneguda a Teulada com la senyora Fuz, va ser la primera turista internacional a establir-se a Moraira als anys cinquanta del segle passat. Nascuda al 1902 al Regne Unit, de família benestant, va viure uns anys a l’antiga colònia britànica de Ceilan tot i que després tornà a Londres. Una de les seues facetes més conegudes va ser la seua passió pel tennis. Primer com a jugadora professional, i més tard com a entrenadora i fins i tot divulgadora. De fet competí a nivell internacional amb la bandera de Ceila (antiga colònia britànica).  I l’any 1926 va participar al torneig de Wimbledon. 

A Moraira arribà el 1956 després d’allotjar-se al desaparegut Parador Ifach de Calp. Dona emancipada, atrevida i moderna per a l’època no va entendre les normes de comportament pròpies de les dones de l’època i del poble. De fet vestia pantalons i conduïa. El 1957 es comprà, enfront del mar,  la propietat situada en El Portet de Moraira que durant molts anys tingué la inscripció ‘Casa Fuz’ a la façana.

Evelyn Dewhurst va morir el 1993 a sa casa d’Anglaterra. Abans però, als vuitanta anys, va vendre la casa de Moraira i se’n va tornar al seu país amb una amiga conduint. Duien els bitllets de la venda amagats en un corsé. 

Informació basada en l’article ‘Història de Fuz: aproximació al primer turisme internacional a Teulada’ de Jordi Giner Monfort publicat a la Revista d’Investigació i Assaig AGUAITS. Núm. 34 (2014). 

Podeu llegir-lo sencer en aquest pdf:

Giner Monfort, Jordi: ‘Història de Fuz: aproximació al primer turisme internacional a Teulada’.

AGUAITS.34.GinerMonfortJ.P81-102

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies