“Cremareu aquesta carta”, és una novel·la històrica situada en la Germania valenciana on es conta la història de Joan Caro, sucrer i mestre racional de la ciutat de València des del punt de vista de la seua dona. 

La diplomàcia, les aliances i els dolços van ser les armes més fermes amb què lluità el sucrer Joan Caro en la guerra de les Germanies: «Un dolç no amarga ningú; ans al contrari, pot obrir portes» era el seu lema.

Implicat en el moviment agermanat, la figura de Caro provocava desconfiança: qüestionat pels agermanats radicals perquè volia la pau i rebutjat per la noblesa perquè defensava la causa del poble, la contradicció fatal de Caro no fou que arribà a capità general de la Germania, ni mestre racional, sinó que confià massa en la seua habilitat política. 

Escrita com una carta de Beatriu Ferrer, vídua de Joan Caro, adreçada a una noble, “Cremareu aquesta carta” ofereix una perspectiva única de les Germanies: la d’una dona que fa de confident del seu marit i no ens amaga els seus pensaments, fins i tot quan no coincideixen amb els del marit.

La presentació del llibre serà el 26 de gener de 2024 a la Casa Cultural Jaume I a Pedreguer (C/ València, 12b) a les 20h.

Per últim, cal fer menció que amb aquesta obra, Tomàs Llopis ha estat guardonat amb el XXXIV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. L’equip d’IECMA et donem l’enhorabona! 

A vosaltres, lectors i lectores, vos esperem el pròxim dia 26 per gaudir d’aquest meravellós llibre!

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies