Des del Departament de Geografia i Història de l’IES Teulada, amb la participació de l’alumnat dels municipis d’Alacant, Alcoi, Altea, Benitatxell, Elx i Pego, aquestes jornades tindràn lloc a l’Auditori de Teulada Moraira els dies 3, 4 i 5 d’abril.

La participació de l’alumnat és fonamental, tal i com diu Manuel L. Farpón, el cap de departament de Geografia i Història de l’IES Teulada.

Durant les jornades es mostraràn les línies de recerca on desenvolupen diversos aspectes de la memòria democràtica. A més, la participació d’ells i d’elles també es important per col·laborar en interpretacions musicals, representació d’una obra de teatre, acompanyament a la recitació de poemes, construcció de maquetes, exposicions fotogràfiques i una intervenció plàstica sobre Mauthausen-Cuten sense precedents, a banda de la seua inestimable participació en l’organització d’aquestes jornades.

Aquestes jornades de memòria democràtica naixen a més a més amb vocació de consolidar-se. El Departament de Geografia i Història de l’IES Teulada ha contret a més a més “un compromís irrenunciable amb la implantació de la perspectiva de gènere i de la memòria democràtica a les aules. Com va dir Walter Benjamin, hem de passar a la història el raspall a contrapèl, tornar la veu als vençuts i no oblidar mai que tot document de cultura és també un document de barbàrie”.

A continuació podràs trobar la programació:

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies