El Cercle de Belles Arts de Madrid ha servit d’escenari per a la presentació oficial de Dénia Festival de les Humanitats. Un esdeveniment multidisciplinari únic, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’octubre a la ciutat de Dénia, i que reunirà influents pensadors i experts en economia, neurociència, medicina, antropologia, filosofia, història, geografia, pensament humanístic, ètica i cultura, entre moltes altres disciplines científiques i artístiques.

Mitjançant la convocatòria de destacades figures representatives de les Humanitats, aquest festival pretén convertir-se en un espai de pensament i una cita anual de reflexió i diàleg sobre la condició humana, dirigida a ciutadans que reclamen una mirada crítica que ens permeta entendre les claus del món en el qual vivim.

El festival es desenvoluparà a partir dels diferents gèneres de la cultura humanística: conferències i debats, però també exposicions i altres formes de creació artística, que es desenvoluparan en diferents localitzacions de la ciutat de Dénia.

La qualitat i rellevància internacional dels ponents que participen en aquesta trobada converteixen a Dénia Festival de les Humanitats en tot un referent europeu en l’àmbit de les Humanitats.

Dénia Festival de les Humanitats comptarà amb rellevants personalitats de l’esfera política com Joan Subirats, ministre d’Universitats del Govern d’Espanya, o Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana. La mirada empresarial l’aportaran noms com Juan José López-Burniol, vicepresident de ”la Caixa”, o Adolfo Utor, president de la naviliera Baleària.

Com a trobada multidisciplinària de referència, el món acadèmic tindrà un pes protagonista en aquest festival, representat per personalitats acadèmiques de la talla de Keshia Pollack Porter, presidenta del Departament de Salut, Política i Gestió de la Bloomberg School of Public Health, Johns Hopkins University; Heidi Cristina Senante, catedràtica Jean Monnet d’Història i Institucions de la Unió Europea; Jaume Casals, rector de la Universitat Pompeu Fabra; Eva Anduiza, catedràtica de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona, o Ricardo Mairal, rector de la UNED, entre molts altres.

El quadre de ponents del festival es completarà amb experts en diferents disciplines humanístiques, com els historiadors Ben Wilson i Troy Vettese, l’experta mundial en neurobiologia i farmacologia Mara Dierssen o Rafael Yuste, neurobiòleg, catedràtic en la Columbia University.

Dénia Festival de les Humanitats

Dénia. Festival de les Humanitats és una iniciativa de l’Ajuntament de Dénia, la Generalitat Valenciana, Baleària i la Fundació Dénia Ciutat Creativa, dirigida per Josep Ramoneda i Jordi Alberich, i coordinada per la Maleta de Portbou. També hi col·labora l’IECMA. 

Entre els seus objectius fundacionals destaquen: la pretensió de convertir-se en una cita anual de reflexió i diàleg sobre la condició humana. Oferir a la societat civil un fòrum on participar amb experts del pensament humanístic. Fomentar les humanitats com a àmbit de coneixement per a formar una ciutadania amb pensament crític. Convertir a Dénia en un referent del pensament, la reflexió i les humanitats al Mediterrani.

www.deniafestivaldeleshumanitats.org

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies