Després de més de 20 anys gestant-se entre càmeres i carrets, dies d’aventura en els penya-segats de la Marina i entrevistes als últims encesers, a la fi ix a la llum el llibre ‘Nits de tinta’, una obra fotogràfica que recupera la memòria de les pesqueres i els encesers.

  El Poble Nou de Benitatxell, com a col·laborador i coeditor, ha acollit en primícia la seua presentació este divendres 24 de setembre, a les 20:00h, al carrer La Pau. En ella ha estat present l’artífex d’este projecte multidisciplinari, Jake Abbott, i gran part dels rostres protagonistes. També han intervingut alguns col·laboradors del llibre com Empar Ferrer, Miquel Almenara o Toni Barber; i alcalde i regidor de Cultura del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García i Víctor Bisquert. I per part de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta( IECMA), coeditor de l’obra, Jaume Buigues.

  El llibre recopila desenes d’impressionants fotografies i posa rostre als agricultors que, penjats dels escarpats cingles, es jugaven la vida les nits més fredes de l’any per capturar sèpies o peixos de roca que complementaren els seus jornals sempre insuficients. I com no, és també un homenatge a les seues dones i mares, que passaven nits angoixoses sense dormir per la por a perdre un marit o un fill.

  A més, com a avantsala a la presentació del llibre, el mateix dijous a les 19:00h s’inaugurà l’Espai Pesquera, l’exposició fotogràfica que romandrà permanentment a la Biblioteca Municipal. Esta mostra acull una selecció de fotografies cedides per Jake Abbott a l’Ajuntament. Algunes d’estes fotos, valorades en més de 10.000 euros, van estar exposades al Museu Marítim de Barcelona. Com a curiositat, l’exposició va ser visitada per importants personalitats com la parella formada per Shakira i Gerard Piqué.

  Ronda de presentacions per la comarca.
  El llibre de fotografies ‘Nits de Tinta’ també es presentarà a Dénia el 14 d’octubre a les 20 hores a la casa de Cultura.
  Categories: Actualitat Iecma

  Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies