L’Ajuntament de Dénia reprèn el programa de rutes “Temps de Pansa” que es realitzarà del 5 al 25 de setembre. Aquesta edició es centra a la ciutat. El Museu Etnològic de Dénia vol apropar al ciutadà huit indrets de la ciutat que fan memòria a pansa i a moscatell. Front a la ruralia, on és part del procés productiu de la pansa, la ciutat, on es selecciona i empaqueta la pansa amb camisetes i randes daurades i des d’on era comercialitzada arreu del món.
Una visura del miracle del retorn del moscatell al castell, així com les empremtes de la pansa a la fortalesa, als magatzems i serradores, al llegat fotogràfic d’Emilio Oliver Morand, al Museu de la Mar, i de José Marsal Caballero al Museu Etnològic, els aproparan a un dels períodes més esplendorosos de la ciutat, quan la riquesa i la cultura es mantenien en savi equilibri.
Es fa imprescindible inscripció prèvia, les activitats, per raons del Covid-19, tindran un màxim de 30 participants, que seran llistats per ordre de data d’inscripció. Museu Etnològic de Dénia. Contacte: 966420260. [De dimarts a dissabte, de 10.30 a 13 i de 16 a 19 hores].
 
PROGRAMA.
Diumenge, 5 de setembre. 10.30 a 12.30 hores.
Moscatell i pansa al castell de Dénia.
A càrrec de Josep Marqués Costa.
Punt de trobada: Castell de Dénia.
 
Dissabte, 11 de setembre. 10.30 a 12.30 hores.
Arquitectura urbana del temps de la pansa.
Museu Etnològic. Casa de Riera. Serradora de Doménech. Hostal Comercio. CWS. Magatzems del carrer Sandunga. Museu de la Mar. Port, moll.
A càrrec de Javier Calvo Puig.
Punt de trobada: Museu Etnològic de Dénia.
 
 
Diumenge, 19 de setembre. 10.30 a 12.30 hores.
Arquitectura urbana del temps de la pansa.
Museu Etnològic. Casa de Riera. Serradora de Doménech. Hostal Comercio. CWS. Magatzems del carrer Sandunga. Museu de la Mar. Port, moll.
A càrrec de Javier Calvo Puig.
Punt de trobada: Museu Etnològic de Dénia.
 
Dissabte, 25 de setembre. 10.30 a 12.30 hores.
El cicle de la pansa, de José Marsal Caballero, fotògraf.
Arxiu Imatge Gràfica del Museu Etnològic de Dénia.
A càrrec de Josep A. Gisbert.
Punt de trobada: Museu Etnològic de Dénia.
 
Tots els participants rebran com a present l’edició limitada i facsímil de 10 postals, de c. 1906, d’A. Fabert. La Industrial Fotográfica. Valencia.
Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies