Dins de la convocatòria de 2021 de les ajudes de la Conselleria de Qualitat Democràtiva per a la realització d’actuacions relacionades amb la memòria històrica, a l’Ajuntament de Dénia se li ha concedit una subvenció de 12.464 € per a l’elaboració d’un catàleg de béns immobles vestigi de la Guerra Civil i un arxiu gràfic de la República i la guerra a la ciutat i la programació d’activitats de difusió adreçades al gran públic.

La primera de les accions, la confecció del catàleg de béns immobles de la Guerra Civil consistirà en la documentació prèvia i la creació de fitxes descriptives de cada vestigi arquitectònic, seguint-hi les pautes emprades per als béns protegits (cada fitxa ha de constar d’un text descriptiu, plànol de localització del bé, plànol de l’arquitectura i material fotogràfic).

L’objectiu és catalogar 10 béns patrimonials d’aquesta època localitzats al terme de Dénia: els nius de metralladores de Deveses, el quarter de carrabiners de l’Almadrava, el niu de metralladores de les Marines, el refugi-castell (passadís soterrani nord-sud i est), el castell (esplanada del Palau i bateria oriental), les plataformes antiaèries de les Rotes i el quarter de carrabiners de les Rotes.

Pel que fa a l’arxiu fotogràfic de memòria democràtica, inclourà un centenar d’instantànies catalogades, del període comprés entre 1931 i 1939.

Finalment, les accions de difusió es concreten en un programa d’activitats que es desenvoluparà durant els mesos de setembre i octubre d’enguany (conferències i visites guiades) i el disseny d’una web amb el contingut del catàleg de béns, fotografies i uns altres materials relacionats amb la memòria democràtica.

El pressupost total del projecte ascendeix a 16.400 €.
 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies