Jornada de difusió de patrimoni arqueològic de la Marina Alta

LInstitut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, amb la col·laboració del Departament d’Arqueologia de la Universitat de València i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Teulada, ha organitzat una visita cultural a les excavacions arqueològiques de la “Cova de la Cendra”, la qual es portarà a terme el dimecres 14 de juliol, a les 10.30 hores.

A la Cova de la Cendra, emplaçada a uns 70 m s n m, en l’incomparable marc costaner de penya-segats rocosos que es desenvolupa entre el cap de la Nau i la Punta de Moraira, s’han descobert restes arqueològiques que abracen els últims 35 000 anys del passat humà. La cova es va abandonar fa uns 4 000 anys, des d’aleshores va romandre tal com la podem trobar hui en dia, excepte per les petjades deixades per les intervencions produïdes en l’actualitat.

La visita és gratuïta però l’aforament està limitat a 15 persones. L’accés a la Cova de la Cendra es realitza a través d’una senda condicionada amb desnivells marcats. No és possible accedir amb cadira de rodes ni amb dificultats motrius.

La visita s’iniciarà a partir del punt de trobada situat a l’inici de la senda d’accés al Cap d’Or, açò és, al final del carrer Port d’Alcúdia (partida del Port, Teulada). La durada total prevista de l’activitat serà aproximadament d’una hora i mitja. En arribar al jaciment de la Cova de la Cendra s’hi farà una introducció dels treballs que realitza l’equip arqueològic que hi estudia la prehistòria, i després es realitzarà una visita guiada a l’interior del jaciment on es podrà veure en directe en què consisteix una intervenció arqueològica a l’interior d’una cova.  La duració prevista de la visita serà de 30 minuts aproximadament.

Cal formalitzar la inscripció prèvia per correu electrònic a jabuigues@teuladamoraira.org i indicar:

Nom i cognoms: ……………………………………………

Telèfon de contacte: ……………………………………..

esteu associasts a l’IECMA: ….

en cas de dubtes telefoneu al 659 53 72 99.

– Després de la inscripció gratuïta, cada persona que vulga participar en la visita rebrà un correu electrònic amb la confirmació de la inscripció fins a cobrir l’aforament màxim previst.

– A l’hora de participar en l’activitat és convenient portar un calçat adequat per a caminar per la muntanya, portar aigua, i les màscares preceptives tal com requereix l’actual situació sanitària (COVID19).

– En la cavitat es mantindran les mesures adequades quant a la grandària dels grups en funció de la normativa vigent.

Més informació:

Cova de las Cendra – Alicante (covadelacendra.es) 

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies