El passat dimecres, 14 de juliol, va tindre lloc a Pedreguer la inauguració que posava el colofó a dues setmanes d’actes dedicats a enaltir la dignitat i la figura de les barxeres pedregueres i d’arreu de la comarca.

L’Homenatge a les Barxeres, escultura en bronze de l’artista Jere Cerveró va ser descobert davant del públic assistent després dels parlaments de l’Alcalde, Sergi Ferrús Peris, i de l’autor de l’obra.

Després d’aixó, l’esdeveniment va continuar, conduït per Lluís Fornés, el Sifoner, que va interpretar un original rap, amb la lletra de la cançó gravada al peu del monument, l’acompanyament de la secció de percussió de la Banda de l’Escola de Música de Pedreguer, i coreografiada per l’actriu Laia Far Noguera (model que va inspirar l’escultura arran d’una performance de juny 2019).

Tot seguit, va ser el torn del Cor de Mestres Barxeres (de l’Escola Taller de Confecció de Barxes de Pedreguer), que interpretaren, amb el Sifoner, i els membres de Tarannà Teatre, Paqui Noguera Puig i Jaume Costa Soler, l’havanera “Exaltació de la Barxa Valenciana”, tancant l’acte amb l’Himne de Pedreguer, acompanyats per Àlex Velázquez al piano i la banda del Centre Artístic Musical de Pedreguer.

Van assistir a l’acte, entre altres, l’Alcalde de Gata de Gorgos, Josep Costa Signes, i Joan Server i José Juan Fornés, conseller delegat i director general, respectivament, de ROLSER i Supermercats Masymas, empreses locals que han col·laborat en la realització del monument, finançant cadascuna d’elles el 10%.

L’Alcalde, Sergi Ferrús, va voler destacar el fet d’haver ubicat aquest homenatge a la Glorieta, just enfront de la Casa de Cultura “on”, va dir, “un grup de persones valentes i agosarades, fa uns anys que treballen, trenant palma, i han estat les que han engegat l’espurna que ha produït esta idea i tot el desenvolupament posterior fins al magnífic resultat que des de hui podem gaudir presidint el carrer dels arbres”.

Les fotos que acompanyen la notícia són de Ximo Guardiola.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies