L’Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX) ha realitzat un estudi i publicat un llibre sobre els hàbitats i les espècies d’interés de la Roca dels Felius, al nostre litoral. La recerca duta a terme per l’IROX ha durat anys i en la part final ha comptat amb la col·laboració del Departament de Ciències de la Mar i Biologia Aplicada de la UA.
L’estudi és d’especial interès per a la importància biològica i pesquera d’aquest promontori com a calador pesquer de La Marina i perquè és el primer estudi científic que es fa al voltant de La Roca dels Felius.
A més, la publicació inclou imatges inèdites de la Roca que mostren la seua enorme riquesa i biodiversitat, així com les propostes de l’IROX per tal de conservar i protegir aquesta muntanya submarina.
En aquest sentit, l’IROX ha enviat a la Secretaria de Pesca, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentación (MAPA), aquest projecte de creació d’una Reserva Marina d’Interés Pesquer per a que la declare el més aviat possible.
La proposta de creació d’una Reserva Marina d’Interés Pesquer es basa en:
- la creació d’un polígon d’exclusió de la pesca d’arrossegament,
- la regulació de la pesca artesanal i recreativa,
- co-gestió pesquera,
- impuls d’un pla de recerca científica.
Us passem l’enllaç perquè el pogueu llegir amb més deteniment.
http://www.irox.cat/recerca/biodiversitat/final-estudi-per-proteccio-de-la-roca-dels-felius/?fbclid=IwAR20AQdg6GG8ksABrR5wI4ijDO3A-wuZmd70zjBwmd4vVNFZ-cnnqvENCcQ
Final de l’estudi per la protecció de la Roca dels Felius