L’Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX) ha realitzat un estudi i publicat un llibre sobre els hàbitats i les espècies d’interés de la Roca dels Felius, al nostre litoral. La recerca duta a terme per l’IROX ha durat anys i en la part final ha comptat amb la col·laboració del Departament de Ciències de la Mar i Biologia Aplicada de la UA.

L’estudi és d’especial interès per a la importància biològica i pesquera d’aquest promontori com a calador pesquer de La Marina i perquè és el primer estudi científic que es fa al voltant de La Roca dels Felius.

A més, la publicació inclou imatges inèdites de la Roca que mostren la seua enorme riquesa i biodiversitat, així com les propostes de l’IROX per tal de conservar i protegir aquesta muntanya submarina. 

En aquest sentit, l’IROX ha enviat a la Secretaria de Pesca, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentación (MAPA), aquest projecte de creació d’una Reserva Marina d’Interés Pesquer per a que la declare el més aviat possible.

La proposta de creació d’una Reserva Marina d’Interés Pesquer es basa en:

  • la creació d’un polígon d’exclusió de la pesca d’arrossegament,
  • la regulació de la pesca artesanal i recreativa,
  • co-gestió pesquera,
  • impuls d’un pla de recerca científica.

Us passem l’enllaç perquè el pogueu llegir amb més deteniment.

http://www.irox.cat/recerca/biodiversitat/final-estudi-per-proteccio-de-la-roca-dels-felius/?fbclid=IwAR20AQdg6GG8ksABrR5wI4ijDO3A-wuZmd70zjBwmd4vVNFZ-cnnqvENCcQ

Final de l’estudi per la protecció de la Roca dels Felius

Categories: Sense categoria

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies