Divendres passat es va inaugurar a Dénia l’exposició de la DOP d’Alacant 3.000 anys de cultura de el vi, una mostra itinerant “per a posar en valor la llarga història de la producció de vi a la província” que a la nostra ciutat podrà visitar-se, fins al 8 de setembre, al solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo.

El president del Consell Regulador de la DOP d’Alacant, Antonio M. Navarro, ha destacat que l’elecció de Dénia com a primera ciutat en la qual s’ubica l’exposició respon a la seua llarga trajectòria històrica lligada a la producció i exportació de vi. “Al jaciment arqueològic de l’Alt de Benimaquia tenim uns dels cups més antics d’Europa, que data de 500 anys a.C, a més d’haver estat Dénia un gran vinya i punt d’exportació”.

L’alcalde, Vicent Grimalt, ha recordat que aquesta és la primera exposició que acull un espai com el del solar de Marqués de Campo. Al voltant d’aquesta proposta cultural, a més, s’organitzaran recorreguts guiats a punts rellevants de la tradició vinícola de Dénia i comarca.

3.000 anys de cultura de el vi narra els 3.000 anys d’història del vi alacantí a través de les il·lustracions artístiques de Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erre Gálvez. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, la Diputació d’Alacant, el museu arqueològic provincial MARQ, l’Ajuntament de Dénia i la Fundació Cajamar.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies