Este projecte compta amb el suport econòmic de la segona Convocatòria Mediambiental de Fundació Bancaixa i CaixaBank

En 2019, Acció Ecologista-Agró va adquirir dues parcel·les en l’Ombria de Benirrama per a desenvolupar una iniciativa de custòdia del territori en La Vall de Gallinera (La Marina Alta, Alacant). Este projecte va comptar en 2020 amb el suport de la primera Convocatòria Mediambiental Fundació Bancaixa i CaixaBank, que ens va concedir una ajuda de 10.000 euros per a conservar i millorar la biodiversitat de l’Ombria de Benirrama. Enguany, gràcies a la segona Convocatòria Mediambiental de Fundació Bancaixa i CaixaBank, disposem d’una ajuda de 15.000 per a continuar treballant en este racó de La Vall de Gallinera.

Fruit d’este treball, pròximament l’Ombria de Benirrama disposarà d’un itinerari que posarà en valor els tresors botànics d’este màgic racó de La Vall de Gallinera (La Marina Alta, Alacant). De fet, Acció Ecologista-Agró ja té el disseny de l’itinerari, que constarà de 32 senyals amb el nom científic i vulgar de les espècies més representatives de l’Ombria de Benirrama classificades en tres grups: arbres i arbustos; plantes endèmiques, rares o amenaçades; i altres plantes vasculars.

Cada senyal, a més a més, incorpora un codi QR amb les característiques de cada espècie, època de floració, hàbitat on la podem trobar i altres dades d’interés. Tota esta informació estarà disponible en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés) per a convertir este itinerari en un reclam turístic per a La Vall de Gallinera.

Les 32 espècies seleccionades són només una xicoteta mostra de la gran biodiversitat vegetal que atresora l’Ombria de Benirrama. Però, estem segurs que els amants de la natura gaudiran descobrint estos 32 tresors botànics i les més de 900 espècies de plantes que hi ha a La Vall de Gallinera.

De fet, el passat 10 de maig van crear el grup de Facebook Itinerari Botànic Ombria de Benirrama que ja compta amb més de 130 membres, quasi 200 publicacions i més de 120 fotografies d’espècies de plantes vasculars.

A l’itinerari botànic es podrà accedir des del camí del cementeri de Benirrama i arribarà fins a la Font de la Gotera. Si no passa res estrany, este estiu ja tindrem instal·lats els 32 senyals. Concretament, a finals de juny, quan esperem poder inaugurar-lo.

Per a dissenyar i instal·lar este itinerari botànic, iniciativa que forma part del projecte de custòdia del territori d’AE-Agró a l’Ombria de Benirrama, hem comptat amb la col·laboració de la Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera i el suport de l’Ajuntament de La Vall de Gallinera. I, per descomptat, amb l’ajuda econòmica de la segona Convocatòria Mediambiental Fundació Bancaixa i CaixaBank, gràcies a la qual podem continuar treballant pam a pam en la conservació i millora de la biodiversitat vegetal de l’Ombria de Benirrama.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies