El 9 de juny, Dia de l’Arxiu, es va inaugurar a la Biblioteca Municipal de Dénia una mostra de fotografies realitzades durant la Guerra Civil pel metge Manuel Usano. Imatges del front de Teruel amb el batalló Juan Marco, integrat pels deniers. L’exposició es podrà visitar fins el 18 de setembre.

Des de l’Arxiu de Dénia han volgut destacar la importància de les donacions com a punt de trobada de la conservació. Aquest seria el cas de les fotografies de la família Usano sobre la Guerra Civil i del manuscrit de Juan Bertomeu amb el llibre “Depósito municipal”.

Les fotografies i el manuscrit comparteixen el mateix moment històric i el mateix batalló, el Juan Marco, en els fronts de Teruel, Còrdova i Madrid (Brunete). Els protagonistes Manuel Usano i Juan Bertomeu, es retrobarien molts anys després a Dénia. L’arxiu de Dénia conserva els dos llegats.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies