Es tracta dels retrats de Fra Andrés Llorens i Vicente Romany Sentí, donats a l’ajuntament per la Fundació Dénia i la família Romany, respectivament

La setmana passada l’Ajuntament de Dénia va firmar les actes de donació de dos noves obres del pintor denier Domingo Llorens (1827-1905), que s’incorporen al fons del Museu Etnològic de la ciutat. 

Per una banda, la Fundació Dénia ha donat el retrat de Fra Andrés Llorens, oncle i preceptor de l’artista i la persona que el va inscriure en l’escola del pintor valencià Vicente López Portaña, segons va explicar Josep A. Gisbert, director del Museu Etnològic. Les persones que han custodiat aquesta obra, fins a la incorporació al patrimoni municipal, són els fills d’Elisa Ausina Domènech, parenta de Roc Chabàs, que va heretar el quadre en morir el canonge denier, amic del retratat, en 1912.

En segon lloc, ja forma part també de l’exposició del museu del carrer dels Cavallers un segon retrat del pintor Llorens: el quadre de Vicente Romany Sentí, donat pels familiars Amparo Romany Boix i Enrique Romany Puig. Amb aquesta incorporació el Museu Etnològic ja atresora en el seu fons onze retrats de personatges representants de la societat deniera del darrer terç del segle XIX.

El regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, ha agraït als donants “la generositat que evidencia una manera d’entendre l’art com a patrimoni de la humanitat”. Una concepció del patrimoni artístic “com a riquesa d’un poble que cal preservar i compartir”, ha afegit l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, “que és el primer pas per a no perdre’l”.


Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies