Coindicint amb les Falles, i amb l’objectiu de contribuir a les diferents iniciatives virtuals que enguany volen mantenir viu l’esperit faller i certa activitat cultural i festiva a Dénia, l’Arxiu Municipal ha exportat a format mp4 el documental Falles a Dénia, 1946-1961 (editat anteriorment en VHS i DVD, en 1997 i 2014).

Aquest nou format permet posar el valuós testimoni gràfic a l’abast de tota la ciutadania, a través del canal a YouTube de l’Arxiu.

Ací teniu l’enllaç: Falles a Dénia, 1946-1961

L’audiovisual té una duració d’uns 30 minuts i el guió va ser realitzat per Miquel Crespo i Antoni Reig, periodista aquest últim que també hi posa la veu per a narrar la situació i els interessos de la Dénia de principis del segle XX i com es va gestar l’origen de les Falles a la ciutat.

Les imatges mostren un recorregut cronològic per la història dels primers monuments fallers deniers, des del primer intent, l’any 1946, amb la falla de la Penya del Tio Pep.

A continuació, el documental repassa la història dels districtes Centro, Baix la Mar, les Roques, Oeste i Port-Rotes; les presentacions falleres; la desfilada de carrosses, per Festa Major; i les comissions infantils.

L’Arxiu de Dénia ha volgut aprofitar aquest any diferent, en què l’emergència sanitària per la COVID-19 manté suspesa la festa fallera, per a difondre aquest reportatge, elaborat en el seu dia gràcies a les imatges cedides per José Moll, Bernardo Serra i les famílies García-Pons, Casaudoumeq i Marsal.  
 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies