L’Ajuntament de Xàbia ha demanat a la parròquia de Sant Bertomeu informació sobre les obres realitzades a l’església fortalesa “que no s’ajusten a la llicència atorgada per a la seua rehabilitació”. Des del departament de disciplina urbanística enumeren fins a cinc intervencions que difereixen respecte al projecte que consta en l’expedient que va servir al Consistori per a concedir la llicència d’obra.

També s’ha fet arribar aquest informe, resultat d’una inspecció tècnica municipal, a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, que per la catalogació de l’església com a Bé d’Interés Cultural (BIC) és qui supervisa la restauració dirigida per l’arquitecte Salvador Vila.

El tràmit, previ a l’obertura d’un expedient d’infracció urbanística, dóna audiència al promotor (en aquest cas la Parròquia) perquè justifique els canvis respecte a la llicència i aclarisca si aquests han sigut autoritzats per l’òrgan competent.

Una de les intervencions que no reflecteix el projecte inicial és la col·locació d’un rellotge quadrat a la torre del campanar, un canvi amb gran impacte visual i que ha generat una considerable contestació social. En els documents que es van presentar per a la reforma es parlava de la reparació de l’existent –redó- i l’ús de perfileria metàl·lica oxidada.

Uns altres dels canvis respecte al projecte són els realitzats en la façana sud –exterior de la sala utilitzada com a sagristia- ja que s’ha variat la solució de la coberta, que ha deixat de ser inclinada per teula per a convertir-se en plana i rematada per un ampit o muralleta de tosca; també en la gàrgola GA5 que ha sigut desviada perquè aboque sobre la nova coberta i finalment en la reixa de la finestra de la part baixa de la façana, que abans de l’obra tenia un forjat que sobreeixia a la façana i ara s’ha variat la seua posició perquè quede embegut en el buit.

El cinqué punt que difereix del projecte presentat és l’obra en la façana nord, ja que es plantejava un xicotet rebaixe per a descobrir dues finestres existents i el que realment s’ha executat és un una terrassa plana en el centre de la coberta inclinada, eliminat la part del faldó que partia les finestres.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies