La MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta– publicà el 2005 un treball pioner pel que fa a la reivindicació de la cuina de la Marina Alta. Recopilat per Vicent Ortuño i Ginestar, el receptari reunia els plats més característics de la comarca i al mateix temps cohesionava tot un llegat gastronòmic basat en l’arrelament popular i tradicional de les receptes. El treball, que es distribuí als 33 ajuntaments de la Marina Alta, s’exhaurí al poc temps de publicar-se, per la qual cosa quedà pendent des d’aleshores la reedició d’un llibre molt buscat i demandat pels veïns i veïnes de la comarca.

Quinze anys després, Menjars de la Marina Alta es reedita amb un nou disseny i continguts que actualitzen el volum originari i amplien els objectius de difusió de la primera versió. Entre les novetats, l’obertura del llibre amb l’estimat poema gastronòmic de Vicent Andrés Estellés, Res no m’agrada tant, la inclusió del pròleg original, així com un pròleg de la reedició actual, a més de noves receptes que no apareixien a la primera edició i una actualització del fons fotogràfic. D’altra banda, l’apartat de dolços i postres s’ha suprimit ja que les esmentades receptes ja estaven incloses en la reedició de Rebosteria de la Marina Alta, l’anterior receptari de la MACMA amb què es completa la col·lecció. 

Menjars de la Marina Alta està distribuint-se ja a les llibreries de la Marina Alta i el preu del llibre és de 10 €. També pot adquirir-se a la seu de la MACMA (c/Blasco Ibáñez, 50 – Ondara).

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies