El veí de Xàbia Rafael Romeo ha donat recentment a la Biblioteca Pública Municipal una valuosa edició del llibre “Fábulas” de Jean de la Fontaine publicat en 1885 a Barcelona.

Segons detallen des de la Biblioteca, el volum compta amb 376 pàgines i conté 87 làmines d’un dels il·lustradors del segle XIX més coneguts internacionalment, Gustave Doré.

L’edició, traduïda per Teodoro Llorente, té unes considerables dimensions (38 centímetres de longitud i 29 d’ample) i unes cobertes de tapa dura. Sens dubte, recalquen des de l’espai cultural, és una obra “excepcional” que es conserva en poques biblioteques, com la de Xàtiva, la nacional de Catalunya o la nacional de Madrid.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat la seua gratitud a Rafael Romeo per aquesta gran aportació als fons bibliogràfics de la Biblioteca que se suma a una altra donació que va realitzar en 1987 al costat de la seua germana Amalia: 25 volums de l’enciclopèdia d’Història General d’Espanya de Modest Lafuente. Aquesta obra, també de gran qualitat i publicada a Barcelona en 1888, pertanyia al seu pare Félix Romeo.

Aquests volums tan especials podran ser gaudits per la ciutadania dins de la secció de llibres anteriors a 1936, un apartat que s’està actualitzant actualment per a incorporar els nombrosos volums de què ja disposa la Biblioteca, així com els procedents de les diverses donacions que estan enriquint el seu conjunt de llibres. La idea és acostar aqueix fons antic a la ciutadania donant-lo a conèixer mitjançant exposicions així com fullets explicatius generats per la pròpia Biblioteca.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies