El passat divendres 27 de novembre el Museu d’Art Contemporani de Pego va acollir la presentació del calendari de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta de 2021 que en aquesta edició ha volgut donar a conéixer un recull d’artistes de la Marina Alta, o que almenys tenen un important vincle emocional amb la comarca.

El calendari, tal i com va explicar, el nostre soci i membre de la junta directiva, Josep Ahuir conté fins a 24 fotografies on es mostren obres d’una dotzena de pintors i pintores de la comarca, la major part d’art contemporani. Entre ells destaquen el nostre soci d’honor de l’IECMA Joan Castejón (d’Elx però que treballa i viu a Dénia), així com d’altres pintors reconeguts com Juan Caravaca (Dénia), que va ajudar a coordinar el calendari, Ramon Pérez Carrió (Pedreguer), Carmen S.Ruano (Dénia), Álex Seguí (Pego), Tomàs Sivera (Xàbia), Eugènia Vázquez (gallega però establerta a Dénia), Juan José Vidal Porres (Benissa), Natalia Ribes Hankins (Xàbia), Pep Sart (Xàbia), Toni Ortolà (Ondara), Xavier Fornés (Dénia), Jaume Monfort (Xàbia), Pepa Espasa Pastor (Dénia), Lucia Tachó (Xàbia), Luz Parra (resident a Dénia), Imma Mengual (Dénia), Irene Pérez Hernández (Teulada), Andrés Lambert (Xàbia), Javier Ruix -Txin- (Pego), Josepa Gilabert i Ballester (Pedreguer), Simort Sart, Maria Cardona (Xàbia) i Joan Llobell (Teulada).

Més d’una vintena de persones assistiren a la presentació en la qual també van intervindre la regidora de Cultura de Pego, Laura Castellà, la presidenta de l’IECMA, Rosa Seser, i l’artista Juan Caravaca. 

Interessant debat-col·loqui 

La part final de l’acte va resultar especialment interessant ja que s’obrí debat per tal que els artistes presents puguessin explicar la seua visió sobre la situació dels artistes d’art contemporani a la comarca i la necessitat de trobar vies d’acció per reforçar el seu lligam i la manera d’accedir al públic i també d’explicar el seu tipus de llenguatge visual per fer-lo més entenedor. A la sala hi eren Juan Caravaca, Tomàs Sivera, Álex Seguí, Natalia Ribes, Toni Ortolà, Txin, Lucia Tacho, María Cardona i Carmen Sánchez Ruano. 

Cal recordar que aquesta és la primera de les presentacions del Calendari de 2021. La intenció de l’Institut d’Estudis és realitzar més actes a d’altres municipis de la comarca per donar a conéixer aquest calendari -ja un clàssic de les seues publicacions- que enguany es centra en artistes actuals dels nostres pobles. 

Categories: Sense categoria

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies