Fins el 30 de novembre el Centre Cultural de la Casa Municipal de Cultura de Pedreguer acull l’exposició ‘L’art de la Taula Periòdica. Les dones i els seus elements’. 

La Fundació Baleària porta esta mostra organitzada per la Universitat de les Illes Balears i comissariada per Antoni Torres on es vol donar importància a les dones que han destacat en el camp de la química i que sovint han estat oblidades. En l’exposició col·lectiva participen 32 artistes balears i permet viatjar fins als laboratoris de les químiques més importants de la història, que van contribuir a aconseguir descobriments que han canviat el món en l’últim segle: Marie Curie, Isabella Cortese, Marie Le Jars de Gournay, Marie Meurdrac o Elizabeth Fullhame , entre d’altres.

Els artistes transformen la taula periòdica en colorits quadres, amb diferents tècniques i estils, però que convergeixen en un espai per donar-los visibilitat a les químiques. “Es tracta de dones que, de manera injusta, són oblidades o fins i tot desconegudes, i aquesta és una magnífica oportunitat per aprofundir en el seu món”, afirma Antoni Torres, comissari de l’exposició.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies