Este mes d’octubre ha obert   a Dénia l’Espai d’art Joan Castejón de participació estètica, un projecte que respon al “deute històric” que la ciutat tenia amb l’artista, en paraules de l’alcalde, Vicent Grimalt, i que és, alhora, una mostra de la gratitud i el compromís que Joan Castejón sent per Dénia i la comarca. Ubicat en la planta baixa de la Casa de Cultura, l’espai mostra al públic una selecció molt acurada de 35 obres de l’artista -pintures a l’oli, dibuixos i escultura- que abasten la seua trajectòria, des de la dècada dels 60 fins hui en dia.
Es tracta d’un projecte que feia dècades rondava al cap de l’artista il·licità establert a Dénia des dels anys 70 i nomenat fill adoptiu de la ciutat en 1999. “Feia temps que tenia al cap la idea de deixar alguna cosa ací, perquè la gent poguera gaudir-la; una cosa que parlara d’una trajectòria i que fora també un punt de trobada i participació, un ferment de cultura”, va assenyalar Castejón.
Fa cosa de tres anys el tema de crear este espai va ressorgir, en bona part encoratjat per la filla de l’artista, Arminda, i per l’expert en la seua obra Carlos Arenas, que comissaria este projecte i va comissariar també la gran retrospectiva que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana li va dedicar l’any 2017. Aleshores, el govern municipal va agafar el guant per a fer-lo possible i, finalment l’Espai d’art Joan Castejón va obrir les portes al públic el passat 8 d’octubre.
L’Espai d’art Joan Castejón naix amb un segon propòsit, complementari a la difusió de l’obra de l’artista, i és mostrar també l’obra d’altres artistes i altres disciplines estètiques, esdevindre un punt de trobada participatiu, en el qual s’establisca “un diàleg amb altres sensibilitats creatives, com el cinema, la literatura o la gastronomia, que poden ser recolzades a partir d’esta mostra de l’obra de Joan Castejón”, afirmà Carlos Arenas.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies