L’Assemblea General de sòcies i socis de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta va aprovar el passat 7 d’octubre a la seu d’Ondara la memòria d’activitats de 2019 que comprèn la publicació d’un total de nou llibres, així com més d’una trentena d’activitats culturals i la difusió d’informació cultural e històrica d’interés. 

Pel que fa a les publicacions periòdiques destaquen el número 40 de la revista d’investigació Aguaits que per primer cop es va editar en color, el número 48 de la revista L’Aiguadoç, amb un dossier dedicat a “Literatura, ciència i ficció” i l’edició del Calendari per al 2020 dedicat als “Castells andalusins de la Marina Alta” amb la col·laboració del Museu Arqueològic de Xàbia i l’Associació d’Amics del Museu de Xàbia.

L’IECMA també va publicar les actes del 6é Congrés d’Estudis de la Marina Alta, així com l’edició del II Premi d’Investigació Antoni Lluis Carrió i Artigues: “La pilota grossa” dels autors Victor Agulló i Josep Maria Congost, en coedició amb Edicions 96. 

També va coeditat amb l’Ajuntament de Dénia el llibre “Història i Memòria. La guerra civil a Dénia”, coordinat per Rosa Seser Pérez des de l’arxiu històric municipal de Dénia. I amb l’Ajuntament dels Poblets l’obra “Història dels Poblets: la Setla, Mira-rosa i Miraflor entre la conquesta cristiana i la fi de l’Antic Règim” de Josep Andrés Torres. Així com la col·laboració amb l’editorial Bromera en la campanya: Llegir en valencià, amb la coedició de les publicacions “El regne a l’horitzó. El castell de Dénia” de Jovi Seser i “El vell i el far”. El far de Sant Antoni” de Lliris Picó. 

Entre les activitats culturals que l’Institut organitzà pels socis durant el 2019 destaquen les presentacions de les diverses publicacions pels pobles i d’altres trobades com la conferència del restaurador Manuel Moragues dins el cicle ‘Descobreix una obra d’art. Art en valor’, on es presentà l’escultura de la Mare de Déu dels Desamparats, imatge de l’església de Santa Caterina de Senija, o la de l’arqueòleg Joan de Déu Boronat a Teulada sota el títol “L’Art rupestre de la Marina Alta”. També les excursions a la Vall d’Albaida i a Cocentaina, o l’Assemblea de la FIECOV amb visita per Teulada i dinar de germanor.

La presidenta de L’IECMA, Rosa Seser, a més actuà com a a Jurat en la convocatòria dels premis d’investigació “Vila de Teulada” que es coediten entre l’ajuntament i l’Institut d’Estudis. L’entitat també participà amb la seua presència en fires com la comarcal d’Ondara o en jornades d’Ecoturisme com les que es celebraren a Pedreguer. 

El 28 de novembre de 2019 l’Institut va nomenar soci d’honor de l’IECMA al benisser Joan Josep Cardona, investigador i fins fa poc cronista de la vila de Benissa. 

L’Institut d’Estudis Comarcals, que es va crear al 1985, conta actualment amb un total de 632 socis i sòcies. El seu objectiu és esdevindre espai d’encontre on trobar tot tipus de treballs o d’informació cultural de i sobre aquesta comarca. 

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies