Després de la troballa fortuïta, comunicada al Museu Arqueològic per un particular, de les restes d’un vaixell enfonsat molt a prop de la costa i a escassos 3 m de profunditat (km 2 de les Marines), la Policia Local hi va avisar de la troballa superficial, dins de la mateixa àrea, d’una àmfora, molt a prop de la vora, per la qual cosa immediatament es va activar un dispositiu de protecció i recuperació de la peça

L’operació es va dur a terme dijous passat, 6 d’agost, per part del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana i amb la col·laboració de la Policia Local de Dénia, que va posar a disposició de l’actuació els seus recursos: embarcació, vehicle, equips tècnics i humans.

S’hi van recuperar l’àmfora, pràcticament completa, i una part fragmentada d’una altra similar i alguns fragments d’un vas de ceràmica comuna i mostres de fust  a. Així mateix, es va dur a terme la inspecció del derelicte.

La troballa, segons l’informe emés pel Centre d’Arqueologia Subaquàtica, és una àmfora ‘Ribera TIPUS 1-3: Àmfores de boca plana o gairebé plana, perfil sinuós amb dos inflexions en el cos’. Es tracta d’àmfores preromanes, datades en terres valencianes al segle IV a.C.

L’origen encara no ha pogut ser determinat, però l’informe apunta que alguns exemplars podrien ser púnics i que potser foren presos com a models pels ibers.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies