Els treballs arqueològics a la Cova del Randero, al municipi de Pedreguer, han començat aquesta setmana en el marc del Pla d’Excavacions del Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) la seua catorzena campanya i es prolongaran durant quatre setmanes.

L’excavació, en què l’Ajuntament de Pedreguer col·labora amb la Diputació d’Alacant des de la seua primera campanya, ha incorporat en aquesta ocasió, com no podia ser d’altra manera, les mesures de prevenció per adequar-se a la normativa sanitària derivada de la COVID-19.

Les excavacions de la Cova del Randero, dirigides pels tècnics Jorge Soler i Consuelo Roca de Togores, continuaran les tasques de les anteriors campanyes a la Sala Interior i emprendran noves prospeccions en una galeria annexa per determinar l’existència de restes òssies humanes i aprofundir en qüestions d’interpretació i cronologia, respecte als nivells neolítics.

També s’ampliarà l’àrea del Pla de 2019 a la Sala de l’Entrada -nivells paleolítics- per determinar de manera més precisa l’ocupació de la cavitat en els inicis del Magdaleniense.

L’Ajuntament de Pedreguer, “com a aportació”, en paraules de l’Alcalde, Sergi Ferrús, “a aquesta necessària tasca per a la posada en valor del patrimoni cultural i històric del municipi”, es fa càrrec, mitjançant conveni amb la Diputació, de les despeses d’allotjament tant del personal voluntari com del personal tècnic del MARQ participant en l’excavació arqueològica durant tot el període de durada de la campanya de 2020, facilitant a més la instal·lació d’un grup electrogen amb el combustible necessari per al seu funcionament.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies