L’Ajuntament de Dénia ja té preparada la proposta d’al·legacions al projecte del Ministeri per a la Transició Ecològica de declaració de deu zones com a Zones Especials de Conservació, projecte que inclou l’Almadrava pel seu valor mediambiental: un espai de més de 2.200 hectàrees de superfície declarat LIC/ZEPA i pertanyent a la Red Natura 2000.

En concret, el punt de discrepància es refereix a la “prohibició de la pesca amb arts menors que contacten amb el fons”, que proposa el document. En l’al·legació, a l’annex que regula els usos i activitats, l’Ajuntament demana que hi continue permés el ‘tresmall’, “per ser una activitat artesanal -de promoció de diferents oficis i formes de vida, així com del patrimoni i la cultura pesquera- que comporta un baix impacte sobre les praderies de fanerògames marines i sobre l’hàbitat que es vol protegir”.

D’una altra banda, pel que fa al fondeig d’embarcacions, el consistori afig que els amarraments públics hi utilitzaran ancoratges ecològics i es buscaran sempre llocs lliures de vegetació (posidònia) per a la instal·lació.

L’Ajuntament sí informa favorablement a l’ampliació, recollida també en el projecte, de l’espai protegit del LIC de l’Almadrava fins a 4.615 hectàrees, per a protegir-ne 1.000 més de praderies de posidònia oceànica. I també a la inclusió de la protecció de les praderies de ‘Cymodocea nodosa’ i de les espècies ‘Caretta caretta’ (tortuga) i els mamífers marins propis d’hàbitats profunds o migratoris.

La proposta d’al·legacions es votarà en el proper Ple, el dijous 27, acompanyada d’un segon punt: la sol·licitud a la Conselleria de Cultura de la declaració del ‘tresmall’ com a Bé de Rellevància Local.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies