Els treballs actuals que està desenvolupant la Conselleria d’Agricultura al parc forestal de la Granadella, amb un pressupost de 461.000 euros, pretenen accelerar els mecanismes naturals de regeneració de l’hàbitat incendiat, aconseguir una massa forestal amb major resistència i resiliència enfront d’incendis forestals i mitigar el risc d’erosió, desforestació i baix nivell de matèria orgànica en el sòl. L’actuació form part d’un projecte de recuperació post incendi que va arrancar fa dos anys i en el qual s’han involucrat l’Ajuntament de Xàbia, la Generalitat Valenciana, el Ministeri per a la transició ecològica i la Diputació d’Alacant.

Per a això s’està actuant en dues línies: D’una banda, es dirigeix la comunitat vegetal a les espècies arbustives rebrotadores i amb elevada capacitat de colonització i expansió de la biomassa aèria i subterrània per a protegisquen el sòl contra l’erosió i acceleren la regeneració natural post‐incendi de l’ecosistema. I es redueix la densitat de pimpollos de pins, pineda adult i altres espècies piròfits, especialment les argilagues.

D’altra banda, s’estan restaurant els murs de pedra seca que, a més de reduir els processos erosius, afavoriran la regeneració de les comunitats vegetals de l’hàbitat.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies