El Ple del Consell va aprovar a mitjans de juliol un decret pel qual es complementa la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC), com a zona arqueològica, de la Cova del Comte, situada en el terme municipal de Pedreguer.

Aquest decret té com a finalitat complementar la declaració de bé d’interés cultural, amb la categoria de zona arqueològica, per a adaptar-la als requisits exigits per la Llei 4/1998, de la Generalitat, per a delimitar el jaciment declarat zona arqueològica i el seu entorn, descrivint-la i concretant els valors que imposen la seua protecció com a bé d’interés cultural.

Art rupestre prehistòric del Paleolític superior

El jaciment arqueològic de la cova del Comte se situa en el terme municipal de Pedreguer. En el tram més interior de la cavitat s’han documentat panells amb decoració prehistòrica, concretament del Paleolític superior. És un dels escassos centres amb art d’aquesta cronologia a la Comunitat Valenciana, on a penes es coneixen mitja dotzena de jaciments amb manifestacions rupestres de tanta antiguitat.

Els usos permesos en aquest BIC seran tots aquells històricament associats al lloc com són els agropecuaris i forestals, a més dels que siguen compatibles amb la investigació, la posada en valor, el gaudi patrimonial del bé d’interés cultural i del seu entorn, i que contribuïsquen a aquesta finalitat.

Així mateix, qualsevol canvi d’ús del bé d’interés cultural estarà sotmés a la prèvia i preceptiva autorització de l’òrgan competent en matèria de patrimoni cultural.

D’altra banda, no s’autoritzarà cap edificació per a qualsevol ús, exceptuant les permeses per la normativa, i es prohibeixen les senyalitzacions de tipus publicitari, l’emmagatzematge a l’aire lliure de materials i l’abocament de residus.

A més, als espais d’ús agrícola haurà de mantindre’s el parcel·lari existent amb els seus elements annexos com ara camins, bancals, cledes i altres elements etnològics d’arquitectura en pedra seca, i els immobles existents en l’entorn de protecció no podran ser demolits ni augmentar-se’n el volum edificat.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies