La primera convocatòria tindrà com a temàtica obligatòria a Joaquín Sorolla i la seua vinculació amb Xàbia

L’Arxiu Municipal de Xàbia llança el primer premi d’investigació Vila de Xàbia amb la finalitat de promoure i ampliar el coneixement del patrimoni i de la història local. Aquest tindrà una dotació econòmica de 4.000 euros.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha explicat que en aquesta primera convocatòria i de manera extraordinària s’ha optat per marcar una temàtica obligatòria i aquesta serà l’estudi i la difusió de la figura i obra de Joaquín Sorolla Bastida en relació amb Xàbia. I és que, en 2021 es compleixen 125 de la seua arribada al municipi.

La resta de convocatòries ja seran de tema lliure dins del marc genèric de les humanitats: arqueologia, etnografia, història, art, geografia, lingüística, investigació documental… sempre en l’àmbit local del municipi de Xàbia o de Xàbia en relació amb la Marina Alta.

Els interessats a optar a aquest premi d’investigació podran presentar les seues sol·licituds una vegada es publiquen les bases de la convocatòria en el BOP i abans del 15 de setembre al Museu Soler Blasco (plaça dels Germans Segarra Llamas, número 1) a l’atenció de l’associació Amics del Museu (AMUX) ja que aquest col·lectiu col·laborarà activament en aquest certamen.

La sol·licitud haurà d’incloure el títol del projecte, el nom de les persones de l’equip d’investigació, el calendari de treball previst (que tindrà un màxim de temps per a l’execució de dotze mesos una vegada adjudicat), una memòria del projecte amb els principals punts a desenvolupar, metodologia i bibliografia que s’utilitzarà i el currículum de la persona o dels membres de l’equip investigador.

L’adjudicació del Premi, que atorgarà un jurat de cinc persones entre tècnics municipals i components d’associacions culturals o educatives, s’anunciarà a octubre de 2020.

Els treballs, que podran ser en valencià o castellà, han de ser inèdits i no gaudir d’una altra beca o ajuda d’entitats públiques o privades.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies