En el Dia d’Homenatge a les víctimes espanyoles del nazisme us recomanem l’article ‘Els 5 de Pego’ un treball d’investigació des de l’aula a l’Arxiu’ que va guanyar el 2019 el premi d’Investigació Jove de la Federació d’Estudis Comarcals Valencians (FIECOV) i publicada al nº0 de ‘Bastida’, la revista de la Federació d’Instituts Comarcals del País Valencià . El treball realitzat per nou alumnes que cursaven batxiller a l’Institut Enric Valor de Pego es centra en els cinc morts veïns de Pego que van morir als camps de concentració de Mauthausen. EN la realització del treball es va comptar amb el suport dels professor i de l’Arxiu Municipal de Pego. També col·laboraren en el projecte la institució Alfons el Magnànim Centre Valencià d’Estudis i Investigació, la Diputació de València, Escola Valenciana i Caixa Popular. L’IECMA va participar com a membre de la FIECOV. 

Els cincs pegolins que van morir a Mauthasen son Vicent Sendra Escrivà, José Server Morell, Pascual Franquesa Alentado, Andrés Sendra Morell i Carlos Sendra Sendra.

Us fem arribar el pdf de l’article de la Revista Bastida nº0.

‘Els 5 de Pego’ un treball d’investigació des de l’aula a l’Arxiu’

ARTICLE BASTIDA PEGO

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies