L’entrega dels guardons va tenir lloc el passat divendres a la nit en un sopar literari a la Sala Siglo XXI de l’Alcúdia. Durant l’acte al que van assistir una trentena aproximada de socis de l’Institut es va retre també homenatge a la figura del contacontes Llorenç Giménez. Els premis de la fundació distingeixen aquelles persones e institucions o iniciatives que treballen a favor de la cultura i que contribueixen així a la promoció de la lectura i difusió del valencià. El sopar va contar a més amb l’actuació del cantant alcudià Christian Penalba i el seu germà Jonatan. 

L’IECMA va recollir el premi en la modalitat col·lectiva de la mà de la seua presidenta, Rosa Seser. Cal recordar que l’Institut d’Estudis Comarcals, amb una trajectòria de més de 35 anys, compta amb més de 600 socis dins i fora de la Marina i s’ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de la província d’Alacant. Entre les seues publicacions destaquen la revista d’investigació i assaig ‘Aguaits’ i la revista de literatura ‘l’Aiguadolç’, així com l’edició i coedició de llibres envers temàtiques diverses relacionades amb la Marina Alta.

La Fundació Bromera amb motiu de la quarta edició dels premis ha editat una publicació que conté un reportatge sobre l’IECMA de Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la UA i també soci de l’institut. El llibre també compta amb un perfil i una entrevista de Joan Pla, realitzada per l’escriptor Vicent Usó. A mes,  inclou un article de Carles Cano i un poema escrit per Anna Ballester, ambdós dedicats a Llorenç Giménez.

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies