La Fundació Oceanogràfic, dins del “Projecte Xàbia” que està duent a terme en el municipi amb l’objectiu de donar conèixer i fomentar la conservació el patrimoni natural i cultural del medi marí, organitza per segon any unes rutes guiades, obertes tant a veïns com turistes, que aprofundeixen en el món i la cultura marinera.

La primera d’elles es realitzarà el divendres, 3 de gener, al matí. Amb el títol “Històries de romans, tonyines i adaptacions per la supervivència”, eixirà a les 10 hores del Parador de Xàbia per a fer un recorregut que transcorre des de la Platja de l’Arenal fins a la Sèquia de la Nòria, s’interpretarà el paisatge costaner, la seua riquesa, la seua biodiversitat, i es posarà l’accent principalment en el coneixement dels valors històrics i culturals de diferents èpoques (piscifactoria romana, almadrava, salines, extracció de pedra tosca, pesca i oci entre altres). 

Després de la visita, els participants podran acompanyar a una tortuga recuperada en l’ARCA de la Mar de la Fundació Oceanogràfic fins a la platja de l’Arenal, on serà alliberada per a celebrar la festivitat de Reis Mags amb les famílies. Aquests itineraris estan destinats al públic general i la seua participació és gratuïta, encara que cal inscriure’s ja que hi ha nombre màxim d’assistents. Per a inscriure’s, els interessats han de contactar amb les oficines de Turisme de Xàbia bé físicament o per telèfon: Xàbia Centre (96 579 43 56) i Xàbia Port (96 579 07 36).

L’altra ruta programada és el diumenge 26 de gener, també al matí. Batejada com a “Històries de pescadors, salaons i receptes marineres” començarà a les 10’20 hores en la llotja pesquera; inclou un passeig pel port pesquer per a conèixer les diferents modalitats de pesca a Xàbia i les principals espècies que es capturen. S’explicarà el procés de preparació de conserves de salaó de manera tradicional, i altres formes de conserva, amb l’ajuda d’un pescador professional i la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Xàbia.

 

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies