Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura reconeixen enguany la trajectòria de l’escriptor Joan Pla i el treball a favor de la cultura de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA). Els guardons, impulsats per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, distingeixen aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat, com ara la promoció de la lectura i la difusió del valencià.

Nascut a Artana i docent de professió, Joan Pla ha publicat més de 60 novel·les, entre les quals destaca Mor una vida, es trenca un amor, un dels clàssics per excel·lència de la literatura valenciana. Editat en 1981, ha venut més de 200.000 exemplars. Les seues obres han rebut diversos premis literaris, com l’Enric Valor de Novel·la, el Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil o el Vicent Silvestre de Narrativa Infantil.

En la modalitat col·lectiva, el guardó ha sigut enguany per a l’IECMA. Amb més de 600 socis i 35 anys al servei de la cultura, s’ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de la província d’Alacant. Va nàixer l’any 1985 com un espai d’encontre on trobar tot tipus de treballs o d’informació cultural de i sobre la Marina Alta.

A més, durant el lliurament dels premis, s’hi retrà homenatge a Llorenç Giménez, que ens va deixar en 2019. Escriptor, contacontes i docent, va ser un dels impulsors de la renovació pedagògica a l’escola valenciana i un dels màxims exponents de la narració oral valenciana.

El lliurament tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d’un sopar literari al saló Siglo XXI de l’Alcúdia, on assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit tan especial. Amb l’objectiu commemorar el mestre de la rondalla, la gala serà presentada pels contacontes valencians Anna Ballester i Carles Cano.

Amb motiu de la quarta edició dels premis, la Fundació Bromera ha editat un llibre que conté un perfil i una entrevista de Joan Pla, realitzada per l’escriptor Vicent Usó, i un reportatge sobre l’IECMA de Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant. A més, el llibre inclou un article de Carles Cano i un poema escrit per Anna Ballester, ambdós dedicats a Llorenç Giménez.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és una entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre que té com a finalitat principal el foment de la lectura, especialment la literària i formativa, entre tots els sectors de la societat en general, però amb una atenció específica cap a la població infantil i juvenil, i el món de la cultura i l’ensenyament.

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies