Diumenge passat, tot coincidint amb el Mercat del Riurau i la Fira de Brocanters de Jesús Pobre del primer diumenge de mes, la MACMA presentà el receptari de dolços tradicionals La rebosteria a la Marina Alta. Un treball que reivindica la vigència dels dolços de tota la vida i que alhora subratlla l’essència dels ingredients de proximitat, tal com assenyalaren en la introducció del llibre l’alcalde de Jesús Pobre Javier Scotto i el regidor de Cultura Josep Fornés. Ja en la presentació del volum, el gerent de la MACMA Jovi Seser resumí les vora cent receptes que guien el treball i que, més enllà de l’empremta morisca que les caracteritza, pretenen reivindicar la seua reintegració en les cuines de les cases de la comarca i, sobretot, en les cuines dels restaurants.

La rebosteria a la Marina Alta, un projecte concebut per Vicent Ortuño, fundador de la MACMA, s’edità ara fa deu anys amb motiu de la commemoració del 400 anys de l’expulsió dels moriscs i s’exhaurí durant el primer any de publicació. L’actual reedició del treball pretén apropar aquest llegat gastronòmic a les noves generacions i a més ha estat distribuït a les llibreries de la comarca i de les comarques veïnes per tal de satisfer la demanda d’exemplars i així ampliar el ressò de la iniciativa. No debades, la MACMA seguirà presentant el treball al llarg del mes de desembre. El proper dissabte dia 7, de fet, el llibre serà presentat a Sagra (Ajuntament, 19 hores) mentre que diumenge següent el receptari arribarà a la Vall de Gallinera (Benialí, 13 hores) dins la IV Festa de l’Oli. La setmana següent, el dimecres 11 de desembre, el volum arribarà a la Llibreria Publics de Dénia amb el format d’una presentació-berenar.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies