La setmana passada es va presentar a la Biblioteca de Beniarbeig la setena edició dels Encontres a Beniarbeig, un projecte de divulgació literària i històrica que s’ha consolidat dins l’agenda cultural de la comarca com a cicle de conferències de referència. El programa d’enguany, tot coincidint amb el 80 aniversari de la Guerra Civil espanyola, es focalitzarà en l’empremta del conflicte dins les nostres lletres.

Pel que fa al contingut de la setena edició, Tomàs Llopis –escriptor i membre de la comissió dels Encontres– va resumir un programa encapçalat pels prestigiós escriptor català Vicenç Villatoro, el qual impartirà la primera ponència del cicle el dijous 16 de gener de 2020 amb el títol ‘Abans de la guerra, una fractura en el temps’.

Dijous 27 de febrer, la Doctora en Comunicació Audiovisual Aina Monferrer presentarà la conferència ‘La Guerra Civil de 1936-1939 a través de les ulleres de Vicent Andrés Estellés’.

El mateix Tomàs Llopis impartirà el dijous dia 12 de març la ponència ‘Enric Valor: La guerra en primera persona de Frederic Genovard i altres testimonis’, una comunicació i alhora un homenatge a l’autor de Castalla i a la seua trilogia de novel·les centrades en tal etapa històrica.

D’altra banda, un dels clàssics dels Encontres, el catedràtic Joan Francesc Mira, s’encarregarà de tancar el cicle el dijous 2 d’abril amb la ponència ‘La guerra després de la guerra’, una comunicació on l’il·lustre professor abordarà el període de postguerra i el testimoni de resistència dels maquis dins les comarques interiors del nord del País Valencià. 

Les conferències tindran lloc a la Biblioteca de Beniarbeig a les 19:30 hores –excepte la darrera xarrada d’abril, que serà les 20.00 hores– i estaran a càrrec de figures de primera línia dins l’àmbit de la literatura. 

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies