El Museu Soler Blasco de Xàbia acull aquest dijous 21 de novembre l’acte de presentació de les actes del VI Congrés del Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. L’acte servirà per a entregar als socis d’aquesta associació cultural els toms que recopilen els estudis realitzats entorn d’aquesta trobada, encara que està obert a tots els interessats en la història local.

I és que en la cita, prevista a les 19’30 hores, s’exposaran alguns dels treballs que tenen a Xàbia com a protagonista. Un d’ells està centrat en uns objectes peculiars com són les pipes de ceràmica, utensilis que es van popularitzar a partir de l’adopció de l’hàbit del tabac des del segle XVI. A Xàbia hi ha inventariades diverses, datades entre els segles XVII i XIX, i trobades en jaciments com els de la Granadella, el Portitxol o el Tangó.

L’arqueòleg municipal, Ximo Bolufer, també parlarà sobre el que se sap dels fundadors de la vila del segle XIII, a tenor d’estudis i excavacions com les que es van realitzar durant les últimes obres de reforma en la plaça església.

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies