Entre l’octubre i el novembre de 2019, l’IEVA organitza “Patrimoni ociós. Jornades de patrimoni Immaterial Festiu a la Vall d’Albaida”, una sèrie de conferències i taules rodones sobre aquesta temàtica a diferents poblacions de la Vall d’Albaida. Les activitats aniran desenvolupant-se fins al 22 de novembre, i passaran per Agullent, Ontinyent, Bèlgida, la Pobla del Duc i Quatretonda.

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, amb aquestes jornades, té com a objectiu acostar-se al patrimoni vinculat a l’oci d’aquesta comarca. S’hi parlarà de la nova “tradició”, de què li queda de vella i de com s’ha anat renovant, entre altres qüestions.

La jornada començarà el 4 d’octubre a Agullent amb la taula rodona “Festes de foc”, per continuar el 17 d’octubre, a Ontinyent, amb conferències dedicades a la patrimonialització de la cultura festiva i en l’evolució de la festa, ambdues emmarcades en la Universitat de Tardor de la UV. El 25 d’octubre es durà a terme a Bèlgida la tercera de les activitats d’aquesta jornada: la taula rodona “La innovació en el foc festiu”, seguida de la també taula rodona “L’ús de la pólvora en els moros i cristians”, el 7 de novembre a Bocairent. Les dues últimes activitats seran la conferència “Homo festivus: fent comunitat mitjançant la festa”, el 15 de novembre a la Pobla del Duc, i la taula rodona “Mostrar la festa”, el 22 de novembre a Quatretonda.

En aquestes activitats hi participaran experts en el patrimoni festiu valencià, com ara Gil-Manuel Hernández, o Josep Martí, així com membres d’entitats vinculades a les festes populars i tradicionals de la Vall d’Albaida, com Laura Santos, de la Cordà de Bocairent, o Pepa Prats, presidenta de la UNDEF.

Més informació.   Programa en PDF.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies