Xàbia estrena aquest mes de setembre un nou festival de caràcter cultural que es centra en la fotografia espanyola i llatinoamericana. L’event arriba de la mà de la prestigiosa revista de fotografia d’autor ‘Ojos Rojos’ –de la que pren el nom- i està organitzat per l’associació ‘Arteria Urbana’

Els seus impulsors, Mike Steel i Mili Sánchez, pretenen aunar la qualitat dels fotògrafs que han participat a la revista i donar més visibilitat a la fotografia que es fa a Espanya i a Llatinoamèrica. Neix amb vocació de convertir-se en un festival de referència amb periodicitat anual, així com un punt de trobada pels aficionats i professionals de la fotografia per tal que coneguin de primera mà el procés creatiu de fotògrafs de renom i descobrisquen nous talents i visions.

El Festival inclourà exposicions, conferències, taules rodones, talles i espais de networking on s’abordaran les darreres tendències en fotografia llatina, els àmbits d’ensenyament del llenguatge visual, etc. En la trobada participaran fotògrafs de referència que compartiran les seues experiències amb fotògrafs i fotoclubs locals i amb el públic assistent.

Estan programades fins a catorze exposicions que vertebraran el recorregut del Festival. Aquest itinerari tindrà el seu principal nucli d’actuació a Xàbia, però també s’extendrà a d’altres municipis de la comarca com Pedreguer, Gata i Dénia.

Participants

Fotògrafs de distints àmbits, amb mirada pròpia i punts de vista diversos formaran part d’aquesta primera edició. Fotografia històrica amb Tina Modotti i algunes imatges de la col·lecció de la Fundación Railowsky; fotografia documental amb Tuca Vieira, Jordi Cervera o Mike Steel; imatges de carrer de Luis Baylón; fotografia poètica i onírica de Pilar García Merino o Pierre Yves Marzin; fotografia social, mitjançant el mètode ‘fotovoz’ de Paco Sanz; correspondència visual entre els fotògrafs Francisco Catalá i José Melero; abstracció i medi ambient en el treball de Pepe Sart; tridimensionalitat i mixtura de disciplines de Carolina Cebriá amb els seus retrats volumètrics i l’apropicisme descarat d’Eugenio Vizuete.

El Festival també s’adentrarà en el món del Rock & Roll amb Liberto Peiró i els fotògrafs del Col. lectiu 8.

Més informació en el programa del Festival. ProgramaFESTIVAL-OJOSROJOS 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies