El Grup de Danses Portitxol de Xàbia fa un pas més en el seu constant treball per mantindre i recuperar la música i les danses tradicionals de Xàbia i la Marina Alta. Ara presenten el seu primer disc “Un tresor heretat”, amb el qual immortalitzen les cançons de les nostres arrels; un projecte musical que arriba embolicat amb col·laboracions de luxe, com la de Pep Gimeno Botifarra, o persones referents en la cultura local, com Ximo Bolufer, Pepa Guardiola, Amadeu Ros o Josep Castelló, que aporten textos que ajuden a rememorar com eren diferents aspectes de la vila en els segles XVIII i XIX.

El disc es presentarà diumenge 6 d’octubre amb un espectacle en la plaça de l’església (a les 20 hores) protagonitzat per la rondalla, que acompanyats per xicotetes exhibicions de balls, jocs de llums i el propi entorn, tractaran de transportar a l’espectador a la qual va ser una època de gran esplendor gràcies a la pansa.

La presidenta del Grup de Danses, Pepa Sala, ha explicat que el col·lectiu porta molt temps preparant aquest projecte que registra 17 cançons de Xàbia i altres municipis com Pedreguer, Orba, Teulada, El Poble Nou de Benitatxell, La Vall de Gallinera, Castells de Castells.
També des del col·lectiu, Isabel Martí ha apuntat alguns detalls molt especials que es podran trobar en el disc, com a enregistraments d’alguns temes que es van realitzar en 1957 pel folklorista Manuel García Matos i que es poden comparar amb les versions registrades ara; un tema “de batre” cantat per Pep Gimeno Botifarra i temes molt coneguts com Les Folíes de Xàbia, Pepe Tono o De Pedreguer a la Xara.
L’espectacle “Un tresor heretat” s’engloba dins de la programació cultural que ha preparat l’Ajuntament de Xàbia per a commemorar el 9 d’octubre.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies